Dubai Dadels
Dubai repen zijn super populair! Ik maakte mijn eigen versie, de Dubai Dadel.
6 mooie grote medjoul dadels
50 gram pure chocolade 70%
50 gram kadayif (deegwaren)
1 flinke eetlepel pistachepasta
1 handje pistachenootjes
1 klontje roomboter
Bak de kadayif met een klontje boter in de pan goudbruin. Meng dit met de pistachepasta. Rooster de pistachenootjes op 150 graden 5 minuten in de oven Snijd de dadels open, en haal de pit eruit. Vul de dadel met het kadayif mengsel en 3 nootjes. Houd een paar noten apart, om de bovenkant te bestrooien. Smelt de chocolade, en druppel een dun laagje op de dadels. Stukjes pistache erop voordat de chocolade gestold is.
Smullen maar!👩🏼🍳
Ontbijtpannekoekjes
Dit heb je nodig:
35 gram Happy Crunch granola
1 eitje
2 kleine bananen
1 grote eetlepel Griekse yoghurt
Snuf kaneel
Snuf zout
Theelepel bakpoeder
Eetlepel bloem
Prak de stukjes banaan. Doe alle ingrediënten in een kom, spatel alles goed door elkaar. Doe een klein beetje roomboter in een koekenpan en bak de pannekoekjes op een laag vuur. Zelf vind ik het lekker met wat knapperige appel en eventueel een beetje honing. Voor het mooie plaatje strooi je er nog wat granola overheen.
Geniet ervan!👩🏼🍳
Nectarina compote
Recept:
Snijd de nectarina’s in blokjes, en doe deze samen met alle andere ingrediënten in een pannetje. Even opkoken tot de nectarina zacht is. Af laten koelen en genieten met een schaaltje yoghurt en Happy Crunch.
Eet smakelijk 👩🏼🍳
Blauwe bessen
Heerlijk met een bordje volle kwark, gemengd met geprakte blauwe besjes.
Granola zandkoekjes
Voor dit recept heb je wat tijd nodig, want het deeg moet een paar uurtjes uitharden. Maar geloof me, het is het wachten waard!
Dit heb je nodig voor zo’n 20 koekjes:
75 gram HAPPY CRUNCH granola
50 gram witte basterdsuiker
50 gram kokosbloemsuiker
125 gram roomboter
150 gram bloem
25 gram ei
citroenrasp
flinke snuf zout
Voor karamel: 100 gram suiker
Maal in een keukenmachine of blender 50 gram HAPPY CRUNCH granola fijn.
Doe de suiker, het ei, de boter en het zout in een kom en meng tot een gladde massa. Dan gaat de bloem en de verkruimelde HAPPY CRUNCH granola erbij.
Maak er een mooi glad deeg van, verpak dit in huishoudfolie en leg in de koelkast tot het wat handzamer is geworden.
Dan rol je het uit, met wat bloem, tot zo’n 1,5 cm dikte en steek je er met een steker rondjes uit. Bak ze af in een voorverwarmde oven op 170 graden, voor ongeveer een kwartiertje.
Terwijl de koekjes afkoelen smelt je 100 gram suiker in een pannetje tot karamel. Besmeer de koekjes met de karamel (pas op voor je vingers, want het is heeeeel heet!) en bestrooi de koekjes met de rest van de HAPPY CRUNCH granola.
Eet smakelijk 👩🏼🍳
Gezond en lekkere cake
Wat heb je nodig?
200 gram zelfrijzend bakmeel
300 gram pompoenblokjes
100 gram roomboter
2 eieren
50 gram rozijnen
100 gram bruine basterd suiker
2 cm geraspte verse gember
1 tl kaneel
Bereidingswijze:
Kook de blokjes pompoen 10 minuten in een laagje water met een snufje zout en laat ondertussen de oven een temperatuur van 175 graden bereiken.
Giet de blokjes pompoen af en laat ze goed uitlekken. Pureer dan de pompoenblokjes met een staafmixer en laat de massa volledig afkoelen.
Klop de roomboter die natuurlijk op kamertemperatuur is romig met de basterdsuiker.
Voeg dan één voor één de eieren toe en roer tot een glad geheel.
Dan mag het zelfrijzend bakmeel erbij en de pompoenpuree. Roer alles tot een mooie egale massa. Roer de rozijnen, geraspte gember en de kaneel erdoor met nog een snufje zout en stort alles in een cakeblik.
Bak deze cake in 55-60 minuten gaar.
Laat de cake 10 minuten in het blik afkoelen.
Haal de cake uit het blik en laat op een taartrooster verder afkoelen.
Smakelijk!
Angelique👩🏼🍳
Gezellige vogelnestjes met eitjes
Leuk idee voor het Paasontbijt of lunch…
Recept:
Smelt wat pure chocolade au bain marie. Strooi er, als de chocolade gesmolten is gepofte tarwe of -rijst bij. Alle korrels moeten goed bedekt zijn met chocolade
‘T is een eitje :)!
Vrolijk Pasen alvast!👩🏼🍳
HAPPY Pecan Snacks
Gezonde vegan Happy Pecan Snacks
Ingredienten:
75 gram volkoren havermout
40 gram pecannoten geroosterd
5 dadels (als ze hard zijn even in kokend water weken)
35 gr Maple Syrup
35 gr pindakaas (ik gebruik palmvet vrije pindakaas)
snuf zout
ongeveer 100 gram pure chocolade (ik gebruik drops van 70%)
Meng alle ingrediënten behalve de chocolade en een aantal stukjes pecannootjes (die gebruik je voor decoratie) in de blender en mix tot een homogene massa. Rol er balletjes van van gelijke grootte (ik haal er zo’n 16 balletjes uit). Laat deze even opstijven in de koelkast.
Ondertussen smelt je de chocolade au bain marie.
Haal elk balletje door de chocolade, decoreer met een paar stukjes pecan en bewaar in de koelkast.
Een te lekkere voedzame snack! Smakelijk!👩🏼🍳
HAPPY Granen Snacks
Laatst kocht ik bij een bakker in de stad heerlijke crackertjes als tussendoortje. Lekker, maar ik dacht natuurlijk, dat kan beter! Hier het resultaat.
Ze waren snel op bij mij thuis
Dit heb je nodig:
2 tot 3 handjes gepofte tarwe
2 eetl pompoenpitten
2 eetl zonnebloempitten
2 eetl hazelnoten
snuf zout
klein handje rozijnen en/of cranberries
150 gram suiker
Smelt de suiker in een steelpan met een paar eetlepels water tot caramel op een laag vuurtje. Hiervoor heb je geduld nodig! Niet roeren totdat de caramel lekker donker is, dan pas met een garde even in de pan. Pas op, dit is nu gevaarlijk heet! Ondertussen de pitten en hazelnoten even roosteren in de oven, 165 graden, 12 minuutjes.
Haal de caramel van het vuur, voeg alle ingrediënten toe, snel door elkaar roeren met een lepel en uitstorten op een stuk bakpapier. Strijk met behulp van nog een bakpapiertje alles glad tot een koek.
Af laten koelen, in stukken breken, genieten!
Smakelijk!👩🏼🍳
HAPPY Havermelk
Wist jij dat havermelk heel makkelijk zelf te maken is? En velen malen goedkoper dan de pakken die je in de supermarkt kan kopen? Ik ging ermee aan de slag! Het is even werk, maar dan heb jij je eigen havermelk zonder gekke toevoegingen.
Recept
1 deel havermout
4 delen water
Samen in een blender tot een homogene massa blenden.
Uitgieten in een zeef waarin je een schone thee- of kaasdoek legt.
Uitknijpen in een schone schaal. Klaar!
Het residu in de handdoek kun je gebruiken voor een lekkere smoothie met wat yoghurt en bevroren fruit. Die blender was toch al vies!
Smakelijk!👩🏼🍳
Perencompote... maar dan een beetje anders
Dit heb je nodig:
3 peren
Sap van 1 limoen
1 eetlepel geleisuiker
Snuf 5 spices
Snuf kaneel
In de herfst maak ik graag compote van peren, appels of abrikozen.
Dit recept is net wat anders, lekker op z’n Angelieks!
Schil de peren en snijd in blokjes en doe alles in een pannetje. Voeg alle ingrediënten samen met een paar eetlepels water toe en breng aan de kook. Even door laten koken, en klaar!
Lekker met yoghurt en Happy Crunch granola.
Smakelijk!👩🏼🍳
Madeleines
Het beslag moet je een dag van te voren bereiden. Het moet nl. een nachtje in de koelkast om te rusten.
Dit heb je nodig:
201 gram boter
5 eieren
250 gram fijne kristalsuiker
1 theelepel honing
250 gram bloem
9 gram bakpoeder
snufje zout
versgemalen peper
evt. 1 of 2 teentjes knoflook, 10 gram rozemarijn, 1 el geraspte Parmezaanse kaas.
Smelt de boter en laat dit afkoelen, het mag niet stollen. Klop de eieren met de suiker en honing. Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg dit in kleine beetjes toe aan het ei-suikermengsel. Roer de afgekoelde, gesmolten boter erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Laat het beslag 1 nacht afgedekt rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Spuit de madeleines in de vorm, verlaag de oven naar 180 graden en bak de madeleines in ongeveer
15 minuten gaar.
Ook erg lekker met knoflook en Parmezaan. Roer de Parmezaanse kaas, geperste knoflook en gehakte rozemarijn op de tweede dag door het beslag.
Geniet! 👩🏼🍳
Chiapudding
Die CHIAPUDDING met rode vruchten. Maak ‘m ook een keer met MANGO, zoooo lekker! 💛
Chiapudding maak je zo:
* 3el chiazaad
* 150ml ongezoete amandel melk
* Eventueel een drupje dadelsiroop of honing voor de zoetekauwen
* Begin een dag van tevoren met de chiapudding. Meng de ingrediënten door elkaar, roer goed door en zet afgedekt in de koelkast. De volgende dag is het ready to eat!
Voeg er nog wat yoghurt, fruit (rode vruchten of mango) en lekkere granola bij.
Smakelijk! 👩🏼🍳
Happy Xmas cake
Deze kerstcake is heerlijk!
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Mix de boter en de suiker luchtig, en mix er daarna de eieren één voor één doorheen. Spatel het bakmeel, de kaneel, de sinaasappelrasp en het zout er rustig door. Voeg de abrikozen, dadels en de Happy Crunch toe en spatel nog even door.
Stort het geheel in de bakvorm en bak zo’n 50 – 60 minuten in de voorverwarmde oven. De cake is gaar als je er een saté prikker schoon uit kunt halen.
Laat de cake afkoelen uit de vorm, en maak ondertussen een icing van poedersuiker met een klein beetje citroensap. Als de cake volledig is afgekoeld druppel je de icing er bovenop en strooi daar wat granola overheen, zodat het lekker blijft plakken.
Dit heb je nodig:
40 gram Happy Crunch granola, plus wat extra voor op de cake
200 gram roomboter op kamertemperatuur
150 gram suiker
4 eieren
200 gram zelfrijzend bakmeel
Rasp van een halve sinaasappel
6 gedroogde abrikozen
2 grote medjoul dadels
1 theelepel kaneel
snufje zout
extra: poedersuiker, citroensap, bakvorm (ik gebruikte een tulband)
Geniet ervan! 👩🏼🍳
Happy receptje!
PAELLA van ANGELIQUE
BEREIDING
Stap 1: groenten snijden
Snipper de ui en snijd de paprika na het wassen en verwijderen van de zaadlijsten in stukjes.
Stap 2: bakken
Bak de chorizoblokjes op een zacht vuur tot ze knapperig zijn. Schep de chorizo uit de pan, bak de stukken kip en later de garnalen in het vet op matig vuur gaar. Haal ze uit de pan en leg even apart.
Schep ui en paprika door het bakvet, voeg een flinke schep paellakruiden toe en indien nodig nog 2 eetlepels olijfolie toe en laat ze in 8 minuten zachtjes gaar worden.
Stap 3: koken rijst
Kook de gele rijst met exact de juiste hoeveelheid water en voeg hier de visbouillonblokjes toe.
Stap 4: koken doperwten
Kook de doperwten kort, ongeveer 4 minuten.
Stap 5: mengen
Roer nu de tomatenblokjes met vocht, saffraan en rijst door de kip, chorizo, garnalen, ui en paprika. Verwarm alles al omscheppend en voeg dan de doperwten toe. Roer alles goed door. Breng de paella op smaak met zout en peper en citroensap en laat alles nog 5 minuten nagaren onder een deksel.
Ingrediënten
125 gram chorizoworst
200 gram kipfilet of kippendij
150 gram roze garnalen uit de vriezer
1 ui
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
200 gram doperwten/tuinerwten
300 gram tomatenblokjes
1 theelepel paella kruiden
300 gram gele rijst
1 blokje visbouillon
1 eetlepel citroensa
Happy toetje!
Aardbeien 'weggooien kan altijd nog' van ANGELIQUE
Heb je nog aardbeien in de koelkast staan die niet zo mooi meer zijn, dan is dit een lekker receptje!
Snijd de aardbeien in stukjes en kook ze even met wat citroensap, geleisuiker een een beetje water.
Ik doe er ook altijd wat verveine bij, een van mijn favoriete kruiden.
Laat het afkoelen en doe er dan nog wat gesneden munt bij.
Heerlijk met Happy Crunch!
Volg jij ons al?
Leuk als jij ook je recept met ons deelt? Bijvoorbeeld op INSTAGRAM en tag @happycrunch.